Montserrat Caballé

A teljes "elcsalt" adót befizette a kincstárba a szoprán

A 20. század egyik legnagyobbjának tartott operaénekesnőt azzal vádolja a spanyol adóhivatal, hogy több mint 90 millió forint adót nem fizetett be.

2014.05.21 19:34MTI

Montserrat Caballé befizette a kincstárba a több mint félmillió eurót, amelyet elcsalt adó címén követelt rajta a spanyol adóhivatal.

A vitatott összeg megfizetése nem vonja maga után a vádeljárás leállítását, de a 81 éves szoprán reméli, hogy megússza a bírósági tárgyalást.

A 20. század egyik legnagyobbjának tartott operaénekesnő már május elején átutalt 300 ezer eurót, most pedig a fennmaradó 208 ezer eurót is befizette - értesült az EFE spanyol hírügynökség.

A spanyol adóhivatal azzal vádolja a sztárt, hogy 508 ezer euró (több mint 90 millió forint) adó befizetését kerülte el 2010-es jövedelme után azáltal, hogy andorrai lakosként tüntette fel magát, holott mindvégig Barcelonában lakott.

Caballé azt állítja, hogy csak orvosi vizitek és szakmai ügyek intézése céljából utazott időnként a spanyol nagyvárosba, ezért nem fizetett adót például nagy európai turnéja után, de végül a hatóság által követelt összeg megfizetése mellett döntött abban a reményben, hogy megússza a bíróság elé állítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.