Tőzsde

Veszteséges zárás felé tart New York

Bőven negatív tartományban volt pénteken két órával zárás előtt a három vezető New York-i részvénypiaci index.

2014.07.25 21:45MTI
Forrás: Wikipedia

A Dow Jones ipari átlag - 30 vezető iparvállalat indexe - 159 ponttal, 0,93 százalékkal esett. Az S&P 500-as mutató 12 ponttal, 0,62 százalékkal gyengült, ezzel együtt nyereséggel zárhatja a hetet. A Nasdaq Composite index 30 ponttal, 0,67 százalékkal csökkent.

Az indexeket lefelé nyomta, hogy az Amazon eredménye immár a második egymást követő negyedévben elmaradt az elemzői várakozásoktól, a Visa pedig csökkentette éves árbevétel-előrejelzését. A világ legnagyobb online kiskereskedelmi cégének papírjai 10 százalékot zuhantak, a világ első számú bankkártya-szolgáltatójáé pedig bő 4 százalékot. Az Amazon-részvények utoljára januárban süllyedtek ekkorát.

Az indexeken az sem segített, hogy júniusban a vártnál nagyobb ütemben nőtt Amerikában a tartós - három évnél hosszabb - használatra rendelt fogyasztási cikkek rendelésállománya. Ez - sok más korábbi adattal együtt - arra utal, hogy robusztus lehet az idei növekedés az Egyesült Államokban.

Elemzők rámutattak: a gyengébb vállalati beszámolók mellett az is szerepet játszhat a New York-i részvénypiaci esésben, hogy sok befektető a profitkivétel mellett döntött, mert a jövő héten egy sor fontos makrogazdasági adat érkezik, többek között a II. negyedévi amerikai hazai össztermék (GDP), az infláció és a foglalkoztatási helyzet alakulásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.