Biztosítás

Az Aegonra ruházza át a CIG lakossági ügyfeleit

A CIG Pannónia nem-életbiztosítással foglalkozó leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) döntött arról, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át lakossági állományát

2014.07.21 13:46MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Vichaya Kiatying-Angsulee

Az átruházás a felügyeleti engedély megszerzésének időpontjában lép hatályba - közölte a tőzsdén is jegyzett biztosító hétfőn.

A döntés a CIG Pannónia teljes portfoliójának mintegy 1 százalékát érinti és összhangban van a biztosító megújult stratégiájával. Ez alapján elsősorban azokra a speciális célpiacokra fókuszál a társaság, amelyeken versenyképes termékekkel, nyereségesen tud működni. Ez pedig a vállalati üzletág.

A CIG Pannónia EMABIT és az Aegon Magyarország a jövőben további együttműködéseket tervez kialakítani.

"Az idei egyik legfontosabb célunk, hogy nem-életbiztosítónkat is profitábilis pályára állítsuk, miután az anyavállalat, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. már nyereségesen működik" - idézi a közlemény Kádár Gabriellát, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. igazgatóságának elnökét.

Az Aegon a lakásbiztosításban lesz még erősebb az átvétellel, illetve újra felveszi termékpalettájára az utasbiztosítást - idézi a közlemény Zatykó Pétert, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatóját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.