Felvásárolná az Air France-KLM

Nem lesz sokáig Wizz Air?

Fel akarja venni a versenyt a nagyobb fapados flottákkal az Air France-KLM, ezért pályázik a Wizz Airre?

2014.07.09 15:27MTI

Felvásárolná az Air France-KLM-csoport a Wizz Airt és erről előrehaladott tárgyalásokat folytat - írta holland lapértesülésekre hivatkozva a portfolio.hu hírportál szerdán.

Információik szerint a diszkont piacon szeretne a cég terjeszkedni, ehhez jó lehetőség a Wizz Air, amelynek Közép-Kelet-Európában van kiterjedt járathálózata.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy a cégcsoportnak már van egy diszkont légitársasága, a holland Transavia, amely Budapestre is közlekedtet járatokat. A Transavia viszont túl kicsi ahhoz, hogy felvegye a versenyt például a Ryanairrel, vagy az easyJettel, amelyek több száz repülőgépes flottát működtetnek.

A Wizz Air, amely az MTI megkeresésére először mindössze annyit közölt, hogy nem kommentál pletykákat és találgatásokat, utóbb kifejtette: több megkeresés is érkezik a légitársaság iránt érdeklődő lehetséges befektetőktől, de a Wizz Air jelenleg nem folytat ilyen témájú tárgyalásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.