Magyar Nemzet

Rengeteg zsebszerződéses földet "magyarosítanának"

Megpróbálkoznak azzal is, hogy a törvény erejével lépjenek fel a külföldi tulajdonosokkal szemben, hogy azok "levonuljanak egy adott területről".

2014.06.24 09:27MTI
Forrás: youtube.com

Tömegesen keresnek új magyar vevőt a termőföldekre a nyugati határszélen azok a külföldiek, akik korábban spekulációs céllal, zsebszerződéssel vásároltak földet - írta a Magyar Nemzet.

A lap keddi számában Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára elmondta: a zsebszerződések megszüntetésére ez legális és jól járható út, ami minden érintett számára kedvező végeredménnyel járhat.

Nagy István hangsúlyozta, hogy miközben ez a folyamat a jellemző, néhány esetben megpróbálkoznak azzal, hogy a törvény erejével lépjenek fel a külföldi tulajdonosokkal szemben, hogy azok "levonuljanak egy adott területről". Tudomása szerint a zsebszerződésekkel kapcsolatos büntetőügyek száma alig éri el az egy tucatot.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy az új földtörvénnyel kapcsolatos módosító indítványokat azt követően nyújtják be a parlamentnek, miután megérkezik az Európai Bizottság véleménye a jogszabályról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.