Energia

Nem csendesül a fegyverek zaja Irakban - de csökkent a Brent ára

A legfrissebb adatok szerint június első három hetében Irak olajkivitele az ország déli olajkikötőiből napi átlag 2,53 millió hordó volt.

2014.06.24 08:48MTI

Csökkent a Brent olajfajta hordónkénti ára kedd reggelre az előző napi záróértékhez képest, mert a legújabb adatok szerint a fokozódó belpolitikai válság ellenére nem változott érdemben Irak olajexportja.

Röviddel 7 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 27 cent csökkenéssel 113,85 dolláron állt. Az iraki események miatt a múlt héten csütörtökön a Brent ára kilenchavi csúcson, 115,71 dolláron is állt.

A legfrissebb adatok szerint június első három hetében Irak olajkivitele az ország déli olajkikötőiből napi átlag 2,53 millió hordó volt. Ez gyakorlatilag megegyezik a májusi napi 2,58 millió hordóval, ami 2003 óta a legmagasabb.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.