Ha Matolcsy is úgy gondolja

Még két évig tarthat a forint minimális kamatelőnye az euróval szemben

Az EKB hivatalos előrejelzése szerint az euróövezet gazdasága 0,5-3,1 százalék közötti ütemben bővülhet 2016-ban.

2014.06.23 01:30MTI

Az Európai Központi Bank (EKB) 2016-ig valószínűleg a jelenlegi rekordalacsony szinten tartja az irányadó kamatot, azt nem emeli - mondta az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) elnöke, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának tagja.

Ewald Nowotny szerint akkor lehet majd kamatemelésről beszélni, amikor az euróövezet gazdasága valóban növekszik, azaz a bővülés üteme felülmúlja a két százalékot, amire - szerinte - 2016 előtt nincs sok esély.

Az EKB hivatalos előrejelzése szerint az euróövezet gazdasága 0,5-3,1 százalék közötti ütemben bővülhet 2016-ban.

Az EKB legutóbbi, június elején tartott kamatdöntő ülésén 0,25 százalékról 0,15 százalékra mérsékelte irányadó kamatát, egyben negatívra csökkentette a betéti kamatot, az addigi nulláról mínusz 0,1 százalékra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.