Jót tett az ukrán konfliktus?

Történelmi mélyponton a munkanélküliség - Oroszországban

A májusi orosz kiskereskedelmi forgalom 2,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, miközben áprilishoz képest 1,7 százalék növekedést regisztráltak.

2014.06.22 11:13MTI

Oroszországban történelmi mélypontra csökkent a munkanélküliség májusban.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint a munkanélküliség az április 5,3 százalékról májusban 4,9 százalékra zsugorodott. Oroszország történetében az eddigi munkanélküliségi minimum 5,2 százalék volt, amit 2012 augusztusában jegyeztek fel.

A Reuters által megkérdezett elemzők magasabb, 5,2 százalékos májusi munkanélküliséggel számoltak.

Idén májusban a regisztrált álláskeresők száma 905 ezerre csökkent az áprilisi 993 ezerről, és a tavaly májusi 1,010 millióról.

Ugyancsak a statisztikai hivatal adata szerint a májusi orosz kiskereskedelmi forgalom 2,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, miközben áprilishoz képest 1,7 százalék növekedést regisztráltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.