Nem lesz liberalizáció az idén

Burkolt rezsicsökkentés Lengyelországban

Lengyelország nem engedi el a lakossági energiaárakat.

2014.06.12 16:35MTI
Forrás: Wikipedia

Nincs lehetőség sem az elektromos áram, sem a földgáz lakossági árának emelésére - közölte újságírókkal csütörtökön a lengyel URE (Urz?d Regulacji Energetyki) energiahivatal elnöke, Maciej Bando, hozzátéve, hogy a piacot nem fogják liberalizálni sem az idén sem jövőre.

A nagyobb lengyel energiaszolgáltatók, többek között az Enea, az Energa, a PGE és a Tauron vállalatok a lakossági áramdíj felülvizsgálatát kérték az energiahivataltól az áram- és hőfejlesztő kombinált erőműveknek nyújtott állami támogatási rendszer megváltoztatása miatt.

Az URE által az idei évre elfogadott tarifarendszernek köszönhetően a lakosság áramfogyasztási rezsiköltsége átlagosan 2,4 százalékkal csökkent az év eleje óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.