Erősödő konjunktúra

Miért jó, ha a németek gazdasága gyorsabban bővül?

Magyarország exportjának jelentős részét Merkel országa veszi fel. Így a legkisebb javulásnak is haszonélvezője lehet Magyarország.

2014.06.12 14:15MTI
Forrás: Wikipedia

A kieli Institut für Weltwirtschaft (IfW) gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett nyári konjunktúra-jelentésében 1,9 százalékról 2 százalékra emelte a német gazdaság idei növekedésére vonatkozó prognózisát.

Az intézet jövőre változatlanul a hazai össztermék (GDP) 2,5 százalékos bővülésére számít.

A konjunktúrát a vállalati beruházások és a háztartások fogyasztása táplálja, az utóbbi az ismét gyorsan növekvő jövedelmek következtében érezhetően emelkedik - állapítja meg az elemzés.

Az IfW szerint kedvezően alakul a munkaerőpiaci helyzet is, a foglalkoztatottság gyorsuló ütemben nő, és ezzel párhuzamosan csökken a munkanélküliség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.