Segített a Valutaalap

Nőtt az ukrán devizatartalék

Ukrajna devizatartaléka emelkedett május végére az egy hónappal korábbi szintről, először jegyeztek fel növekedést az idén.

2014.06.07 15:18MTI

Sztepan Kubiv az ukrán központi bank elnöke azt mondta, hogy a devizatartalék 17,9 milliárd dollárra emelkedett az április végi 14,23 milliárd dollárról.

A jegybank vezetője rámutatott arra, hogy a devizatartalék bővülése a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelének és a kormány kölcsönfelvételeinek az eredménye.

Az IMF végrehajtó tanácsa április végén hagyta jóvá az Ukrajnának két évre szóló, 17 milliárd dolláros segélyprogramot. Ennek első, 3,2 milliárd dolláros részletét május 7-én utalták át.

Az ukrán jegybank korábban azt közölte, hogy nem költ a hrivnya támogatására a devizatartalékból annak ellenére, hogy a nemzeti valuta gyengülését várja egész évben.

Ukrajna devizatartaléka 2013 végén 20,42 milliárd dollár volt.

Az ukrán központi bank május végén közölt adatai szerint az ukrán államadósság április elején 65 894 milliárd dollár volt, szemben a múlt év végi 73 110 milliárd dollárral.

Tavaly az ukrán államadósság 8,6 milliárd dollárral, csaknem 13 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.