46 millió euróért

Tíz kis vízi erőmű épül Montenegróban

A vízi erőművek a kis balkáni országban szétszórva, hat folyónál épülnek meg. A projekt összköltségét 46 millió euróra (14 milliárd forint) becsülik.

2014.06.02 16:39MTI
freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Tíz kis vízi erőmű megépítéséről írt alá megállapodást a montenegrói kormány négy konzorciummal és egy helyi vállalattal - jelentette hétfőn a montenegrói sajtó.

A koncessziós szerződés szerint a konzorciumok megtervezik, megépítik és üzemeltetik az erőműveket, amelyek együttesen évi 860 gigawattóra áramot termelnek majd az Analitika hírportál szerint.

A vízi erőművek a kis balkáni országban szétszórva, hat folyónál épülnek meg.A projekt összköltségét 46 millió euróra (14 milliárd forint) becsülik. Montenegróban évente átlagosan nagyjából 4600 gigawattóra áram fogy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.