Olaj és Gáz(a)

Venezuela jelenti a kiutat a palesztinoknak?

Venezuela kőolaj és dízelolaj szállításáról állapodott meg a palesztin vezetéssel.

2014.05.17 11:25MTI
Forrás: Wikipedia

Venezuela kőolajat és dízelolajat fog szállítani a palesztin területekre - jelentette be Caracasban Nicolás Maduro venezuelai elnök a palesztin kollegájával, Mahmúd Abbásszal folytatott tárgyalásokat követően.

A megállapodás lehetővé teszi a Venezuelából a palesztin területekre irányuló szállítás pontos kidolgozását, ezáltal pedig a palesztin szükségletek kielégítését, és lehetővé teszi, hogy folytatódjon az ottani növekedés - fogalmazott Maduro a két elnök közös sajtótájékoztatóján helyi idő szerint pénteken.

Venezuela rendelkezik a világ egyik legnagyobb kőolajkészletével. A dél-amerikai ország a tervek szerint az első szállítmányban 240 ezer hordó dízelolajat és meg nem nevezett mennyiségű kőolajat küld a palesztin területekre.

"Köszönjük Venezuelának a támogatást, azt, hogy megtöri a gazdaságunk feletti izraeli monopóliumot és kielégíti szükségleteinket" - mondta Mahmúd Abbász.

A találkozón Maduro jelezte, hogy kész támogatni, hogy a Palesztin Hatóság megfigyelőként tagja legyen Dél-amerikai Nemzetek Uniójának (Unasur), a bolivári szövetségnek, vagyis az ALBA-országcsoportnak, illetve a Latin-amerikai és Karibi Államok Közösségének (CELAC).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.