Ukrán válság

Keserű időszak jön Ukrajnára június 1-től

Június 1-től Oroszország csak annyi földgázt szállít Ukrajnának, amennyit a szomszédos ország előre kifizet.

2014.05.15 17:35MTI
Forrás: Wikipedia

Az orosz államfői hivatal honlapján is megjelent levél címe szerint az elnök az orosz gáz Ukrajnán keresztül való szállítása kérdésében fordult az európai országok vezetőihez.

A dokumentumban egyebek között az áll, hogy "a Gazprom (orosz állami energetikai cég) számlájára egyetlen kifizetés sem érkezett meg az Ukrajnának szállított gázért", így Oroszország a szerződés feltételeinek szigorúan megfelelve kiállította az első számlát az előre fizetésre vonatkozóan és "június 1-től csak annyi gázt fog szállítani, amennyit az ukrán fél előre kifizet".

Az orosz államfő azt is hangoztatta levelében, hogy sokkal aktívabb cselekvést vár el az Európai Uniótól az ukrán gázadósság rendezésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.