Ukrán-magyar két jó barát

Kisegítjük Ukrajnát egy kis gázzal

Röviden: az oroszok nem adnak gázt Ukrajnának, csak magas áron, ezért kénytelenek máshonnan venni. Ugyanakkor Nyugat-Európa is javarészt orosz gázt ad nekik.

2014.05.15 13:45Sy
Forrás: Wikipedia

Ukrajna szerződött az egyik legnagyobb európai gázipari céggel, amely hamarosan fordított irányú (reverz) gázszállítás keretében juttat földgázt Magyarországról Ukrajnának - közölte a Naftogaz ukrán gázipari cég csütörtökön.

Az ukrán vállalat rövid közleménye szerint a szerződést május 14-én írták alá. A megállapodás értelmében nem hozzák nyilvánosságra az európai cég nevét, a fordított irányú gázszállítás várhatóan május 21-én kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.