A pénzügyi tudatosságunkat fejlesztenék

Együttműködési megállapodást kötött az ÁSZ, az MNB és az NGM

Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egy munkacsoport létrehozására, amely közös programokon keresztül fejleszti a lakosság pénzügyi tudatosságát.

2014.05.08 10:06MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

Az állandó munkacsoport célja a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztése, a tudatosabb döntéshozatal elősegítése és a jogorvoslati lehetőségek megismertetése.

A közlemény szerint a pénzügyi kultúra fejlesztése által a pénzügyi rendszer kockázatai mérséklődnek, amely kiegyensúlyozottabb gazdasági rendszer megteremtéséhez vezet. Az együttműködési megállapodást aláírók szándéka megismertetni a fogyasztókkal az alapvető pénzügyi fogalmakat, termékeket és a jogorvoslati lehetőségeket.

Az aláírók szándéka szerint a lakosság ezáltal megfelelően tudja hasznosítani a rendelkezésre álló információkat és körültekintően meghozni döntéseit, felmérve azok kockázatait és jövőbeni következményeit is.

Az ÁSZ, az MNB és az NGM megállapodott abban, hogy a jövőben összehangolt munkával segítik a pénzügyi kultúra fejlesztését: közös programokat dolgoznak ki és valósítanak meg, továbbá együttműködnek a fogyasztók hatékony tájékoztatásában és szakmai rendezvények megvalósításában is - áll az MTI-hez eljuttatott közös közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.