Legfeljebb bruttó 240 millió forint plusz

Újra megemelte a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét a kormány

A "Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése, Bem rakparti ág" című projekt keretében a villamosvágány épül a Margit híd és a Batthyány tér között.

2014.05.05 21:45MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Photokanok

Legfeljebb bruttó 240 millió forinttal megemelte a kormány a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét - derül ki a hétfőn megjelent Magyar Közlönyből. A "Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése, Bem rakparti ág" című projekt keretében a villamosvágány épül a Margit híd és a Batthyány tér között.

A kormányhatározat melléklete szerint Bem rakparti ágra a Közlekedési Operatív Program uniós és hazai forrásaiból 3,5 milliárd forint áll rendelkezésre, míg a főváros önrésze több mint 1,6 milliárd forint. A fonódó villamoshálózat célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak összekötésével átszállásmentes kapcsolatok jöjjenek létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között.

A projektben a 17-es villamos egyesül három dél-budai járattal. Óbudáról átszállásmentes kapcsolat létesül a Batthyány téren, illetve a Széll Kálmán téren keresztül, a Móricz Zsigmond körtér érintésével Budafok, valamint Kelenföld felé. Legutóbb, április 18-án legfeljebb 4,5 milliárd forinttal emelte meg a budai fonódó villamosprojekt támogatási összegét, valamint a támogatás intenzitását a kormány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.