Trükköző kamionosok

Rendelet védi a hazai fuvarpiacot

Az intézkedés nyomán a csaló külföldi fuvarozók nagyságrendekkel kevesebb visszaélést tudnak majd elkövetni.

2014.05.03 10:55MTI
Forrás: Wikipedia

Életbe lép a hazai fuvarozási piacot védő új rendelkezés, amely szerint május elejétől a nem európai uniós országból érkező fuvarozóknak kezeltetniük kell a szállítási engedélyüket az áru fel- és lerakodásának helyén is - számol be a Népszava és a Népszabadság szombati számában.

Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára a Népszavának elmondta: az intézkedés nyomán a csaló külföldi fuvarozók nagyságrendekkel kevesebb visszaélést tudnak majd elkövetni, így több fuvar jut majd a hazai szállítási vállalkozóknak.

A Népszabadság írása szerint a május 4-én hatályba lépő rendelet lényegében bezárja a kiskaput az ügyeskedők előtt, eddig ugyanis semmi sem akadályozta meg, hogy a többi között ukrán, török, orosz kamionosok trükközzenek a közösség különböző országaiba szóló engedélyeikkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.