Gyengült a rubel

Újra vesznek devizát az oroszok

Közel egy hónap szünet után napokon belül felújítják a devizavásárlást a belső piacon a nemzeti tartalékalapba.

2014.04.02 21:55MTI

Március 4-én a minisztérium a pénzügypiacokon tapasztalt volatilitás növekedésével, az árfolyamok változékonyságával indokolta a devizavásárlás felfüggesztését.

Az orosz pénzügyminisztérium február 20-án kezdte meg a nyílt piacon napi 100 millió dollár felvásárlását a nemzeti tartalékalap növelésére, és május végéig mintegy 6 milliárd dollárt tervezett beszerezni. Makszim Oreskin, az orosz pénzügyminisztérium hosszú távú tervezési főosztályának vezetője akkor azt mondta, hogy napi 3,5 milliárd rubelt (1 rubel mintegy 6,4 forint) terveznek költeni devizára és május végéig mintegy 212 milliárd rubel értékben akarnak devizát vásárolni.

A devizavásárlás felújításával kapcsolatos bejelentés hatására a rubel 0,3 százalékkal 35,42-re gyengült a dollárhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.