Ukrán válság

Sokba lesz az oroszoknak a Krím: tovább gyengül a rubel

Az elemzőket meglepő módon, emelkedéssel indították a hétfői kereskedést a moszkvai értéktőzsde irányadó mutatói azután, hogy a krími szavazók döntő többsége az oroszországi csatlakozás mellett szavazott vasárnap.

2014.03.17 09:58MTI

Mintegy harminc perccel a kereskedés kezdete után a dollárban jegyzett részvények kereskedését tükröző RTS-index 1,58 százalékos, a likvidebb rubelkereskedésű MICEX-tőzsdemutató 1,50 százalékos pluszban állt.

A rubel ugyanakkor gyengült, ennek megállítására a jegybank dollárt adott el a piacon. Az orosz központi bank azt közölte, hogy 15 kopejkával 36,10 illetve 43,10 rubelre emelte meg a határértéket a dollárból és euróból álló devizakosárhoz képest. Az orosz jegybank 1,67 milliárd dollárt költött a rubel erősítésére, pénteken pedig 2,65 milliárd dollárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.