Esnek a moszkvai tőzsdemutatók

A Krímben bevezetnék az orosz rubelt

A Krím fizetőeszközként bevezetné az orosz rubelt, és "nemzetivé" tenné az állami tulajdont.

2014.03.06 14:45MTI

Rusztam Temirgalijev azután beszélt erről, hogy a krími parlament elvi döntést hozott arról, hogy a félsziget csatlakozzon Oroszországhoz.

"A Krímnek az Oroszországi Föderációhoz történt csatlakozása hatályba lépett " - jelentette ki Temirgalijev, hozzátéve, hogy a március 16-ra előre hozott, a Krím státusával kapcsolatos népszavazásra e parlamenti döntés megerősítése miatt van szükség.

A politikus szerint a Krím területén állomásozó egyetlen törvényes haderő az orosz hadsereg. "Harmadik országok vagy más államok haderőit a vonatkozó követelményekkel együtt megszállónak fogjuk tekinteni"- fogalmazott az első miniszterelnök-helyettes.

Temirgalijev szerint az ukrán erők vagy újból esküt tesznek, vagy biztonságosan elhagyhatják a félsziget területét.

Temirgalijev hozzátette: jelenleg készül a Krím, mint Oroszországhoz tartozó jogalany és az Oroszországi Föderáció között egy szerződés, amelyben meghatározzák a Krím hatásköreit és egy sor gazdasági mutatót. A krími politikus leszögezte: a Krím a "rubelövezethez" tartozik majd, és a félszigeten található teljes ukrán állami tulajdon, valamennyi ukrán állami vállalat a Krími Autonóm Köztársaság tulajdonába megy át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.