Már "csak" 31,2 milliárd forint

Raiffeisen: jelentősen csökkent a veszteség, a bank marad az országban

Továbbra is a magyar bankszektor egyik meghatározó, univerzális szereplője marad a Raiffeisen Bank, amelynek vesztesége jelentősen, 34 százalékkal 31,2 milliárd forintra csökkent 2013-ban.

2014.03.28 13:09MTI
MTI

Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója kiemelte: a magyarországi Raiffeisen eladása lekerült a napirendről, a pénzintézet jövőbeni stratégiája az elsődleges ügyfélkapcsolatokra, valamint a versenyképes, magas szolgáltatási szint nyújtására koncentrál.

A bank működési költségei 53 milliárd forintot tettek ki 2013-ban. Céltartalék-képzésre pedig közel 42 milliárd forintot fordítottak. A nem teljesítő hitelek aránya 30 százalék alatti szinten stabilizálódott, és egyre kevesebb kölcsönszerződés kerül ebbe a kategóriába - tette hozzá.

Tavaly a mérlegfőösszeg 1847 milliárd forintot ért el, 12 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Kementzey Ferenc, a Raiffeisen Bank vállalati vezérigazgató-helyettese kiemelte: a vállalati területen jelentős növekedést értek el, a sikeres akvizícióknak köszönhetően több százzal nőtt a bank vállalati partnereinek száma.

A növekedés jelentős részben a nemzetközi vállalatok körében valósult meg. A kis- és középvállalati üzleti terület az elmúlt két év legintenzívebb növekedését mutatta, mintegy 30 százalékkal nőtt a kis- és középvállalati ügyfelek számlanyitása.

A bank hitelállománya tavaly 1406 milliárd forint volt, 10 százalékkal csökkent az előző évhez képest, az ügyfélforrások állománya 1292 milliárd forintot tett ki, 15 százalékkal elmaradt a 2012. évitől.

Egy kérdésre válaszolva a vezérigazgató közölte: a banknál a forint további gyengülésére számítanak,és azzal kalkulálnak, hogy 2014 végére egy euró 320 forint lesz majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.