Rendkívül jó hamisítványok voltak

Mintegy ezer zacskó hamis kakaót kobzott el a Nébih

Mostanáig mintegy ezer zacskó hamisított kakaó zárolását és kobzását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Kiemelt Ügyek Igazgatósága.

2014.02.20 10:15MTI
freedigitalphotos.net

Mint kiemelték: a hamisítványok rendkívül jól sikerültek, a termék csomagolása csupán abban különbözik az eredetitől, hogy kisebb, fóliája fakóbb és világosabb.

A zacskóban lévő kakaó egészségre nem ártalmas, ugyanakkor rossz minőségű, színe világosbarna, illata kakaóporra nem jellemző - tették hozzá. A Nébih közleménye szerint a különleges esetekre specializálódott csapat a gyártó bejelentésére kezdte el vizsgálni az ügyet.

A két hónapja tartó vizsgálat során a KÜI szakemberei több helyszínen is végeztek ellenőrzéseket. A múlt héten egy - jóhiszeműen eljáró - forgalmazónál mintegy 800 hamisított terméket találtak, de más forgalmazó helyeken is koboztak el termékeket.

Az esetlegesen még forgalomban lévő termékek felderítése jelenleg is zajlik. A 20-22 százalékos, 125 grammos "Tutti Holland kakaópor" hamisítványok elsősorban piacokon és kisebb boltokban tűnhetnek fel az alábbi LOT-számmal és minőségmegőrzési idővel: L0449 20.03.2014 - írta a Nébih.

A Nébih kéri a fogyasztókat, hogy, ha véletlenül hamisított terméket vásárolnak, vagy hamisnak tűnő kakaót látnak kereskedelmi forgalomban, akkor értesítsék a Tutti Élelmiszeripari Kft-t, vagy jelentsék az esetet a Nébih zöld számán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.