Sok volt a kiadás

Nagyot esett a Renault profitja

A Renault francia járműgyártó tavalyi profitja a harmadára esett az egy évvel korábbinak. A cég ugyan növelte értékesítését, de a nyereséget jelentősen csökkentette a szerkezeti átalakításokkal kapcsolatos kiadás.

2014.02.13 09:22MTI

A PSA Peugeot Citroen után a második legnagyobb francia járműgyártó adózott eredménye 586 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,75 milliárd euróról. Az egyszeri tételek csaknem 1,3 milliárd euróval mérsékelték a tavalyi profitot.

A járműgyártó tavalyi forgalma 40,92 milliárd euró volt, gyakorlatilag megegyezett az egy évvel korábbival. A Renault azzal számol, hogy 2016-ra 50 milliárd euróra növeli forgalmát azáltal, hogy elsősorban a fejlődő országok piacain bővíti eladásait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.