Előbb a közterheket és a béreket

Iszapömlés - sorra nyerik a pereket, még sincs kártérítés

Hiába nyerik sorra a károsultak a pereket a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. ellen, a kártérítéshez valószínűleg nem fognak hozzájutni.

2014.02.08 10:05MTI

Magyar György ügyvéd szerint, aki a Magyar Nemzetnek adott interjút, a Mal felszámolója a kártérítésre jogosultak követeléseit a felszámolás alatt álló céggel szembeni munkabér- és közteher-követelések után sorolja majd be, így ezek kielégítésére nem sok remény van.

Sürgető volna, hogy valaki helytálljon a Mal helyett, különben az emberek soha nem kapják meg a nekik jogosan megítélt kártérítést - mondta Magyar György.

A lap beszámolója szerint legutóbb egy ötgyermekes családnak ítélt meg a bíróság 11 millió forintot, és ez már a hatodik ügy, amelyben elsőfokú ítélet született iszapömlés károsultjainak javára a Mallal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.