2013-ban

Több repülőt szállított, de kevesebbre kapott megrendelést a Bombardier

Több repülőgépet szállított le megrendelőinek, de kevesebb gyártására kapott megbízást a kanadai Bombardier Aerospace 2013-ban az egy évvel korábbinál.

2014.01.21 12:45MTI

A montreali székhelyű repülőgépgyártó összesítése szerint 238 gépet adtak át 2013-ban, az előző évi 233-hoz képest, és 388-ra kaptak megrendelést, ez 93-mal alacsonyabb a 2012-es évinél.

Guy Hachey, a cég vezérigazgatója a közlemény szerint azt mondta, a világgazdaság talpra állása tovább tart, mint várták, ezért 2013 nagy kihívás volt a légiipari cégeknek.

Ennek ellenére elégedett a társaság eredményével. Kiemelte, hogy stratégiájuknak köszönhetően elsősorban Afrikából, Kínából, a Közel-Keletről, Oroszországból és Kelet-Ázsiából kaptak megrendeléseket.

Magánrepülőgépből a Bombardier a tervekhez képest tízzel kevesebbet, összesen 180-at szállított le, ez csak eggyel haladja meg a 2012-est, kereskedelmi gépekből pedig 55-öt adtak át és 81-re kaptak megrendelést. 2012-ben a cég 50 gépet szállított le és 138 gyártására szerződött.

Ezen kívül három kétéltű gépet is legyártottak és kettőt rendeltek tőlük. A Bombardier Aerospace a kanadai cég repülőgépgyártó leányvállalata, 33 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, és regionális, valamint kisebb magánrepülőgépeket gyártanak.

Az anyacég a repülők mellett kötött pályás tömegközlekedési járművek előállításával is foglalkozik, 2012-t 2 milliárd dolláros nyereséggel zárta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.