Ekkora kár érte őket?

Milliárdos kártérítést követel a brandenburgi repülőtértől az Air Berlin

Legalább negyvennyolcmillió eurós (14 milliárd forintos) kártérítést követel a Berlin-Brandenburg repülőtértől az Air Berlin légitársaság.

2014.01.14 22:03MTI

Álláspontjuk szerint ekkora kárt okozott nekik, hogy a német főváros legújabb repülőtere még mindig nem nyitott meg - közölte a potsdami bíróság illetékese.

A tárgyalás szerdán kezdődik, az ítélet várható időpontjáról nincsenek információk. Az Air Berlin a Lufthansa után Németország legnagyobb légitársasága, az új légikikötőre az Etihad Airways-zel közösen üzemeltetett hosszú távú járatainak fejlesztése miatt lenne szükségük.

A cég közölte, nem kívánnak pontos összeget mondani, mivel ez attól is függ, hogy mikor nyílik meg a repülőtér. Wolfgang Prock-Schauer vezérigazgató hétfőn azt mondta, a légitársaság nyitott lenne egy peren kívüli egyezségre is. Berlin legújabb repülőterét 2006-ban kezdték el építeni mintegy húsz évnyi tervezés után, eredetileg 2011-ben szerették volna megnyitni, majd az átadás időpontja 2012 júniusára csúszott.

Három héttel az átadás előtt jelentették be, hogy tovább csúszik a megnyitás, jelenlegi tervek szerint 2015-ben adhatják át Brandenburgot. A beruházást irányító állami társaság múlt héten jelentette be, hogy idén júliusban elindulhat a próbaüzem: naponta néhány járatot indítanak és fogadnak majd a berlin-brandenburgi Willy Brandt nemzetközi repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.