Versenyhivatal

Árkartell: 31,8 milliárd forintos bírságot kaptak a német söripari cégek

A hivatal hétfőn közölte, hogy az öt társaság egymással egyeztetve emelte az üveges és a hordós sör árát még 2006 és 2008 között. A kartellezésről az amerikai Anheuser-Busch németországi vállalata értesítette a hatóságokat.

2014.01.13 12:52MTI
Fotó: MTI

Tiltott ármegállapodás miatt tetemes, több mint százmillió eurós bírságot szabott ki a német versenyhivatal öt nagy német söripari cégre.

Az öt érintett vállalat a Bitburger, a Krombacher, a Veltins, a Warsteiner és a vesztfáliai Lübbeckében székelő Barre sörgyár. A bírság összege 106,5 millió euró (31,8 milliárd forint).

A hivatal hétfőn közölte, hogy az öt társaság egymással egyeztetve emelte az üveges és a hordós sör árát még 2006 és 2008 között. A kartellezésről a többek között a Beck's sört is gyártó amerikai Anheuser-Busch németországi vállalata értesítette a hatóságokat. A bejelentő cég mentesült a bírság alól.

További két konszern és négy regionális sörfőzde ellen még tart a versenyhivatali eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.