Manipulálták a kamatlábakat

Milliárdos kartellbírsággal sújtott hét nagybankot az Európai Bizottság

Összesen 1,7 milliárd eurós (513 milliárd forint) bírsággal sújtott az Európai Bizottság hét nagybankot, amelyek kereskedői a vád szerint a bankközi hitelezés fő kamatlábainak manipulálásával nyerészkedtek.

2013.12.04 12:40MTI
MTI, archív

A büntetés mértékét Joaquín Almunia, az Európai Bizottság versenyügyi biztosa jelentette be Brüsszelben. Ilyen hatalmas összegű bírságot még soha nem vetettek ki kartellezés miatt az Európai Unióban az integrációs szervezet fennállása óta.

Az ügyben korábban a brit és az amerikai hatóságok átszámítva több száz milliárd forintos bírságokat szabtak ki a Barclays és a Royal Bank of Scotland bankcsoportokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.