Az alkohol jó (mértékkel)

Évszázados téli álom után éledhet fel a whiskyipar Londonban

Több mint száz év után nyílt újra whiskylepárló Londonban, miután két vállalkozó elhatározta, hogy új életet lehel a szigorú szabályozás miatt a fővárosban mostanáig parkolópályára kényszerült iparágba.

2013.12.15 01:30MTI
Brit whiskylepárló - Londonban eddig nem volt

Az angol Darren Rock és a skót Andrew MacLeod Smith a Temze déli partján, egy régi tejüzemben alakított ki modern lepárlót, amely a héten kezdte meg működését.

A tölgyfahordókban érlelt whiskynek egyelőre nem adtak nevet, az első palackokat - a Nagy-Britanniában kötelezően előírt három év erjedési időszak miatt - legkorábban 2017-ben tervezik majd eladni.

A vállalkozók felidézték, hogy bár Londonban nagy hagyományai vannak a szeszkultúrának, a helyi whiskygyárak máig sújtó hátrányba kerültek a skót versenytársakkal szemben a szeszfőzési törvények megszigorítása idején, a 19. században. A skót szeszfőzdék a nehéz időket illegalitásba vonulva, a hegyek közt vészelték át, így a liberalizálás után újra könnyen talpra álltak.

A Temze-parti új üzemben előállított whiskyhez - akárcsak régen - helyi alapanyagokat használnak fel, amitől azt várják, hogy különleges karaktert kölcsönöznek a londoni whiskynek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.