Több ezer liter párlat ment a lefolyóba

Drága baki: felwhiskyzték a szennyvizet

Több ezer liter whisky a lefolyóban kötött ki egy angliai lepárlóüzemben, vélhetően akkor, amikor a tartályok tisztításához használt folyadék helyett a friss párlatot öntötték ki.

2013.03.01 07:29ma.hu

A pontos mennyiség nem ismert, de az biztos, hogy több ezer literre tehető a kár, amit a figyelmetlen munkások okoztak egy whisky-lepárló üzemben az angliai Dumbartonban. A The Daily Mirror című lap értesülései szerint az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a drága italnak nem azért kelt lába, mert a dolgozók a saját szakállukra kezdték azt értékesíteni, hanem az egyik éjjel a szerkezetek tisztításához használt folyadék helyett az italt löttyintették a lefolyóba. A hibát a takarítók után visszatérő személyzet jelentette, akik szerint nem lehetett nem észrevenni a lefolyóból áradó tömény alkoholszagot.

A Chivas Brothers cég szóvivője ugyanakkor sajtónyilatkozatban igyekezett megnyugtatni a Dumbarton környékieket, hogy az erős párlat nem került sem a Leven folyóba, sem más természetes vizeket nem veszélyeztet, a whiskykedvelő közönségnek pedig azt "üzente", hogy a jövőben fokozottabban felügyelik a tisztítással kapcsolatos folyamatokat annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, a whiskykészítés nem került veszélybe.

A Glasgow-tól észak-nyugatra található üzem 600 munkavállalót foglalkoztat és ők gyártják a világ második legnagyobb mennyiségében eladott whiskymárkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.