Whisky-s muffinnal tálalta az ötletét

Képek - Horváth Éva elrepítené az anyukáját jó messzire

Skótkockásba ugrott Horváth Éva, úgy várta édesanyját egy különleges vacsorára, amelyen bejelentette: repülni fog. Lányával együtt, Skóciába.

Horváth Éva még a muffint is whisky-vel süti képgaléria

2013.02.21 18:29ma.hu

Horváth Éva és anyukája, Judit között nagyon szoros kapocs fűződik. Bár a műsorvezető a hétköznapokban sokat dolgozik, és ezért csak ritkán tudnak találkozni, Éva arra mindig figyel, hogy az üresjáratokat felejthetetlen közös programokkal pótolja. Ilyenkor pedig a legjobb, ha mindent a hátuk mögött hagynak, és messzire utaznak.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

"Egyszer nagyon szerettem volna elmenni nyaralni, de akkor éppen nem volt párom és a barátnőim sem értek rá, így jutott eszembe, hogy elhívom az anyut. Nagyszerűen telt, mert ugyanaz az érdeklődési körünk, imádjuk a napot, szeretjük a csajos dolgokat, a vásárolgatást, a bazári nézelődést. Ráadásul ilyenkor végre tényleg van időnk egymásra és nagyszerű érzés az új élményeket közösen megélni azzal, aki fontos nekünk" - meséli Éva, akinek apukája azért nem tart a hölgyekkel, mert tengerészként gyakorlatilag egész életében utazott.

A közös élmény olyannyira jól sikerült, hogy a műsorvezető most már ha csak teheti, az anyukájával fedezi fel a világot; összeszámolni is sok volna, hogy hányszor utaztak már együtt. Néha még akkor is magával viszi, amikor a munkája külföldre szólítja, de ezen, akik őt ismerik, már nem lepődnek meg, sőt eleve úgy hívják egy-egy fotózásra, hogy az anyukájának is foglaltak hotelszobát.

Éva most is egy nagy utazásra készül, és meglepi-ötletét rendhagyó módon vezette fel Juditnak. "Anyukám most különösen megérdemli ezt a pihenést, mert az utóbbi időben csak egy-egy napot tudtunk összehozni, másfél évvel ezelőtt voltunk utoljára hosszabb időre együtt. Ezúttal Skóciába viszem, hiszen arra még sosem jártunk, csodálatos lesz felfedezni a hegyvidéket, a gyönyörű kastélyokat, és azt a romantikát, amit ez az ország képvisel.

Na, és persze nem utolsósorban az eredeti scotch-ot is, már kinéztem a Famous Grouse lepárlóüzemét, ahová biztosan elmegyünk. Ráhangolódásképp sütöttem anyunak egy adag skótwhisky-s muffint, isteni lett
" - teszi hozzá mosolyogva.

Éva és anyukája egyébként azt is várják már, hogy a skót gasztronómia rejtelmeiben elmélyülhessenek. Ugyanis míg a magyar ízlés főképpen a bort vagy a rumot tudja elképzelni a főzéshez-sütéshez, addig a kelták leszármazottjai örömmel használják a fajdkakasos whiskyt, mint az egyik legízletesebb hozzávalót.

Még több hír Horváth Éváról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.