RWE - MVM

Még az idén köztulajdonba kerülhet a Főgáz

A Főgáz már túlesett egy kéthetes, rendkívül részletes és mély átvilágításon, amit neves nemzetközi tanácsadó cégek végeztek.

2013.12.09 09:13ma.hu

Még az év végéig megszülethet a megállapodás a német RWE és az állami tulajdonban lévő MVM között a Főgáz 49 százalékos részesedésének megvásárlásáról - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Koncz László, a budapesti gázszolgáltató vezérigazgatója.

Az ügylet révén a fővárost ellátó energiaszolgáltató köztulajdonba kerül. A vezérigazgató a lapnak elmondta: a Főgáz már túlesett egy kéthetes, rendkívül részletes és mély átvilágításon, amit neves nemzetközi tanácsadó cégek végeztek.

Ez alapján megtörténik majd a Főgáz értékelése, amire alapulhat az RWE kisebbségi részesedésének megvétele. Emellett többségi tulajdonosként a cégben marad a főváros. Koncz László úgy látja: amennyiben az eladó és a vevő szándéka tényleg komoly, akkor reális esély van arra, hogy még az idén megszülessen a megegyezés. A vezérigazgató hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek: a jelenlegi a megfelelő időpont a cégvásárlásra azoknak, akik hosszú távon a magyar energiapiacban látják a jövőt.

Októberi hír, hogy leválasztja a veszteséges lakossági energiaszolgáltatását a nyereséges versenypiaci gáz- és áramellátásáról az E.ON. Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter nemrég úgy fogalmazott, jelenleg hat-hét közműszolgáltató céggel tárgyalnak azok visszavásárlásáról, szavai szerint év végéig több részlet derül majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.