Műszaki okok

A Főgáz jó néhány gázcsapot elzárt Budapesten

A Főgáz jelenleg 184 fővárosi társasházban (több mint 2500 lakásban) szünetelteti a szolgáltatást műszaki okok miatt, a lakástulajdonosok ugyanis nem újították fel a vezetékeket.

2013.06.27 07:03MTI

Ha a telekhatáron belül szivárog a gáz, arról az elosztóvezeték tervszerű ellenőrzésekor, bejelentés alapján, vagy közterületi vezeték-rekonstrukció alkalmával lehet értesülni. A csatlakozóvezeték javítása lakásonként néhány tízezer (19-59 ezer) forintba kerül, a teljes csere viszont már 69-99 ezer forintba. A költség erősen függ az adott csatlakozóvezeték rendszerének sajátosságaitól is - olvasható a Világgazdaságban.

A tulajdonosoknak 10 évenként felül kell vizsgáltatniuk a csatlakozóvezetékeket, a fogyasztói vezetékeknél és a felhasználói berendezéseknél a ciklus 5 év. Ez év december 31-ig az 1981 előtt vagy ismeretlen időpontban létesített vezetékeket és berendezéseket kell felülvizsgáltatni. Ennek elmaradása a szolgáltatás szüneteltetésével szankcionálható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.