Megbízatásának lejárta után

Ben Bernanke írni és vitatkozni akar

Gazdasági témákról tervez írni és vitatkozni Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke, aki most először nyilatkozott arról, hogy mit csinál azután, hogy januárban lejár megbízatása.

2013.11.20 10:20MTI
MTI

A washingtoni Nemzeti Gazdasági Klubban Ben Bernanke emlékeztetett arra, hogy mielőtt a Fed vezetője lett, tudós volt, és gazdasági kérdésekkel foglalkozott. Azt mondta, hogy a Fed irányítása alatt is különösen foglalkoztatta a pénzpiacok szerepének és a pénzügyi stabilitásnak a témája a gazdaságban. Feltárta: miután januárban távozik posztjáról, elsősorban ezekről és még sok más témáról kíván írni és vitatkozni.

A decemberben 60 éves Ben Bernanke január 31-én távozik posztjáról, amit 2006 óta töltött be. Barack Obama amerikai elnök a Fed jelenlegi alelnökét, Janet Yellent jelölte a Fed élére, amiről a kongresszus bankbizottsága várhatóan csütörtökön szavaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.