Ha valamit nem kéne, akkor ez az

Olajat akarnak kitermelni a Kanári-szigeteknél

A spanyol Repsol olajipari konszern olajkutató fúrásokat akar kezdeni 2014-ben a Kanári-szigeteknél.

2013.11.14 18:59MTI
Tenerife reptere - kevesebb turista jön majd az olajipar miatt?

Az első próbafúrások 2014 májusában kezdődhetnek meg, amennyiben sikerül addig megszerezni a szükséges engedélyeket - közölte Antonio Brufau, a Repsol elnöke csütörtökön.

A Kanári-szigetek tartományi kormányzata a szigetek gazdaságának gerincét alkotó turizmus visszaesésétől tartva hevesen ellenzi az olajkutatások tervét. Paulino Rivero tartományi kormányzó csütörtökön Brüsszelben az Európai Bizottságnál lobbizott az olajfúrások betiltásáért. "A projekt a szigetek jövőjét veszélyezteti. A Repsol rövidtávú gondolkodása csak a hasznot tartja szem előtt" - nyilatkozta.

A Repsol elnöke viszont rámutatott, talán egyetlen más országnak sem lesz szerencséje akkora olajlelőhelyre szert tenni, mint Spanyolországnak. Ha a becslések beigazolódnak, a Kanári-szigeteki olajmezőkkel az ország olajigényének tíz százalékát lehetne fedezni. Spanyolország ezzel 30 milliárd eurót takaríthatna meg olajimporton 20 év alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.