Alig két hónapja kaptak 700 milliót

Újabb állami tőkeinjekcióra szorul a Hypo bank

Újabb tőkeinjekciót kap az osztrák államtól a csődtől 2009-ben kényszerállamosítással megmentett Hypo Alpe Adria bank - erősítette meg szombaton a bécsi pénzügyminisztérium.

2013.11.10 11:14MTI

A Hypo alig két hónapja kapott 700 millió eurós tőkeinjekciót az államtól, hogy betömjék az első fél évben a bank mérlegében keletkezett lyukakat, és máris újabb friss tőkére szorul.

Még novemberben újabb állami segítségre van szükség, különben a bank saját tőkéje kritikus szint alá csökken - figyelmeztetett a Hypo Alpe Adria.

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan mekkora összegű lesz az újabb állami mentőöv. Egyes becslések szerint a Hypo banknak legalább egymilliárd euró pótlólagos tőkére lesz szüksége az év végéig.

Az osztrák állam eddig összesen 3,8 milliárd eurót ölt a Hypo bank megmentésébe az adófizetők pénzéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.