Részesedést vett a Háárecben

Hodorkovszkij volt üzlettársa adott tőkeinjekciót egy izraeli napilapnak

Bő 40 millió dollárért húsz százalékos részesedést vásárolt a Háárec című izraeli napilapban Leonyid Nyevzlin, Izraelben élő orosz milliárdos, az Oroszországban bebörtönzött Mihail Hodorkovszkij egykori üzlettársa.

2011.06.12 11:42MTI

A tranzakció után az izraeli újságban 60 százalékos részesedése marad az alapító Soken családnak. A fennmaradó 20 százalék egy német lapkiadó holding, a DuMont Schauberg tulajdonában van.

A Háárec közölte, a tőkeinjekciót "új technológiákba" való befektetésre fordítja.

Nyevzlin 2003-ban vándorolt ki Izraelbe, azután, hogy az orosz hatóságok elkezdtek vizsgálódni a Yukos (Jukosz) olajtársaság ügyében. Nyevzlin volt Hodorkovszkij egyik legközelebbi munkatársa, a cég alelnöke.

Nyevzlint 2008-ban távollétében életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. Izrael közölte, nem elfogadhatóak az üzletember bűnösségéről bemutatott orosz bizonyítékok, ezért nem hajlandó kiadni Nyevzlint Oroszországnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.