Bepalizták a palagáz-kutatókat

A Chevron feljelenti a palagázkutatást akadályozó tüntetőket

Pert indít az amerikai Chevron olajtársaság több tüntető ellen, akik megakadályozták egyik lengyelországi palagázlelőhelye megközelítését.

2013.11.08 19:15MTI

A Varsótól 260 kilométerre délkeletre fekvő Zurawlow település lakói közül néhányan megakadályozták az amerikai társaság szakembereit abban, hogy eljussanak a falu közelében fekvő koncessziós feltárási területére.

A Chevron azzal az indoklással tette meg feljelentését, hogy a tüntetők megsértették a terület megközelítéséhez fűződő jogát.

"Tiszteletben tartjuk a polgárok véleménynyilvánítási jogát, ezt azonban a törvény által biztosított keretek között kell megtenniük. Egy kis csoport véleménye nem tükrözi a koncessziós terület környékén élők többségének a véleményét" - írja a Chevron közleménye.

A tüntetők szerint a Chevron nem egyeztetett kellőképpen a helyi lakosokkal, és kutatófúrásaival károsítani fogja a környezetet.

A Chevron közleményben leszögezi, hogy tevékenységét biztonságos és felelősségteljes, az érintett terület környezetében élők szempontjából is előnyös módon látja el.

A Chevron Romániában már felfüggeszteni kényszerült egy palagázlelőhely feltárási munkálatait, mivel a helyi lakosok megakadályozták a terület megközelítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.