Siker

Szijjártó: 2013 a növekedési fordulat éve

"Az autóiparnak óriási szerepe van abban, hogy Magyarország ma jobban teljesít: 2013 a növekedési fordulat éve a magyar gazdaságban, és egyben a siker éve az autóiparban."

2013.11.07 10:41MTI

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára csütörtökön Budapesten az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás megnyitóján szólalt fel.

Szijjártó Péter, a rendezvény fővédnöke kiemelte: a magyar autóipar sikerei növekedési fordulathoz vezettek 2013-ban Magyarországon. Magyarországon 620 járműipari vállalat működik, ezek pedig több mint 100 ezer embernek adnak munkát, és 15 milliárd eurónyi termelési értéket állítanak elő évente - fejtette ki az államtitkár, hozzátéve, hogy a teljes magyar ipari termelés 18, a bruttó hazai termék (GDP) 10 százalékát adja a járműipar, amelyhez a magyar export negyede kötődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.