Bezárás helyett

Eladta lengyelországi tévégyárát a Toshiba

Az eredeti elképzeléssel szemben nem zárta be, hanem eladta lengyelországi tévékészülék-üzemét a japán Toshiba.

2013.10.28 14:21MTI

A délnyugat-lengyelországi Kobierzycében lévő, folyadékkristályos (LCD-) tévéket gyártó üzemet - ahol 700-an dolgoznak - egy tajvani részvénytársaság, a Compal Electronics vásárolja meg.

A Toshiba a múlt hónapban közölte, hogy átalakítja tévékészülékeket gyártó üzletágát, amely a kereslet és az árak csökkenése miatt két éve veszteséges.

A racionalizálás részeként a március 31-ig tartó pénzügyi év végéig az üzletág alkalmazottainak a felét, 3 ezer embert elbocsát, három külföldi üzemének a termelését pedig egyetlen üzemben vonja össze.

Hírek szerint a lengyelországi mellett a kínai üzemétől válik meg a Toshiba, és csak indonéziai gyárát tartja meg. A Toshiba már tavaly beszüntette tévékészülékek gyártását Japánban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.