Euróár-folyam

Az Európai Központi Bank kész megint kinyitni a pénzcsapot

1 018 721 560 000 euró - ennyit osztott szét eddig az Európai Központi Bank. És még nincs vége a "pénzszórásnak".

2013.09.22 15:50MTI
Erkki Liikanen kész újra megnyitni a pénzcsapot, ha kell

Az Európai Központi Bank (EKB) kész növelni a hitelpiaci likviditást, ha szükséges - mondta az EKB kormányzótanácsának finn tagja, Erkki Liikanen a finn központi bank elnöke.

"Kész vagyok cselekedni, ha szükséges" - idézte Liikanen nyilatkozatát vasárnap a Corriere della Sera című olasz lap.

Liikanen arra célzott, hogy szükség esetén az EKB ismét adhat rekord alacsony alapkamatán rendkívüli, hosszú lejáratú refinanszírozó kölcsönöket a kereskedelmi bankoknak.

Hároméves refinanszírozási kölcsönök formájában az EKB 2011 végén és 2012 elején összesen több mint egybillió eurót - pontosan 1 018 721 560 000 eurót - osztott szét az euróövezeti kereskedelmi bankok között. Ebből a kereskedelmi bankok, élve az egy év utáni előtörlesztés lehetőségével, eddig valamivel több mint 200 milliárd eurót fizettek vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.