Ha nem holnap lesz, akkor holnapután

Az Európai Központi Bank közös uniós pénzügyminiszterre vágyik

Az Európai Központi Bank elnöke szerint az EU tagországoknak el kellene gondolkodniuk egy közös pénzügyminiszteri poszt létrehozásáról.

2011.07.10 13:20MTI

"Hosszú távon elképzelhetőnek tartunk egy rugalmas konföderációt, amely meglehetősen különbözne az Egyesült Államoktól, de lenne egy gazdasági ügyekért felelős szövetségi minisztérium és miniszter" - fejtette ki Jean-Claude Trichet vasárnap egy franciaországi üzleti fórumon.
   
A bankelnök hozzátette: ez hosszú távú terv, amelyet ő uniós polgárként kívánatosnak tart, "de ami nem a holnap, hanem inkább a holnapután feladata lesz".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.