Kolontár sem segített

250 embert küld el a Mal

Mintegy 250 embert küld el a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. a bauxitfeldolgozás megszűnése miatt.

2013.09.16 15:15MTI

A bauxitfeldolgozás megszűnését követően mintegy 250 fő munkaviszonyának megszüntetésére kényszerül a cég, 2014 májusáig; a 250 főből 14 százalék betanított munkás, 72 százalék szakmunkás, a többi alkalmazott ügyintéző, szakképzett vezető.

A bauxitot kitermelő halimbai bánya bezárásához kötődő csoportos létszámleépítés a felszámolás előtt kezdődött, és 183 főt érintett - nyilatkozta a cég felszámolóbiztosa, Szegőné Kemerle Judit.

Ismertetése szerint a cég tartozása a bankokkal és a szállítókkal szemben 19 milliárd forint, ezen túlmenően nem jogerősen közel 150 milliárd forint a hulladékkezelési bírság és kártérítés; ezek rendezése a csődtörvény alapján a Mal Zrt. f.a. vagyonának értékesítéséből befolyó bevételből történik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.