Cáfolja a vádakat a Tatai Környezetvédelmi Zrt.

"Az almásfüzitői vörösiszap-tározók stabilak és nem szivárognak"

Az almásfüzitői vörösiszap-tározó gátjai stabilak és nem szivárognak, ezt 14 hatóság 62 vizsgálata és mérések egész sora bizonyítja - közölte a tározók rekultiválását végző Tatai Környezetvédelmi Zrt. (TKV) pénteken.

2013.07.05 15:15MTI

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. arra reagálva adta ki közleményét, hogy csütörtökön Csiba Katalin LPM-s politikus kijelentette, aggodalomra ad okot a tározók állapota. A TKV tájékoztatása szerint a politikus a Greenpeace már többször cáfolt nyilatkozatára hivatkozik, amely szerint a környéken vett mintában magas az arzén értéke, miközben a civil szervezet nem hajlandó közzétenni a hiteles mérési jegyzőkönyvet.

A társaság emlékeztet arra, hogy a magyar és a szlovák hatóságok ellenőrzött és nyilvánosságra hozott mérései szerint a rekultiváció megkezdése óta folyamatosan javul a környezet állapota, nem kerül sem vörösiszap, sem más szennyező anyag a talajba vagy a Dunába.

Csütörtökön Csiba Katalin kijelentette, az LMP törekszik arra, hogy ezeket a tározókat eltüntessék Magyarország területéről, és kormányzati pozícióba kerülve mindent elkövetnének annak érdekében, hogy teljes körű vizsgálatokat végezzenek el a Duna menti vörösiszap-tározóknál.

Almásfüzitő és a szomszédos települések lakói ragaszkodnak a rekultiváció befejezéséhez, életük minősége lényegesen javult, amióta a tározókat növényzet borítja - közölte a TKV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.