Útnak indult

Coop Rally - a magyar élelmiszerek népszerűsítésére

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, az esemény fővédnöke a Coca-Cola HDC Magyarország Kft. dunaharaszti gyártóbázisán indította útnak a nyolcadik Coop Rallyt.

2013.09.12 10:01MTI
Fotó: MTI

A magyar élelmiszerek népszerűsítésére hivatott országjáró túra Kelet-Magyarországon több mint 700 kilométert megtéve jut el Dunaharasztiból két nap alatt Gyulára, és közben számos minőségi magyar élelmiszergyártó cég telephelyét is érinti.

A Coca-Cola HBC Magyarország a múlt évben több mint 80 milliárd forintos árbevételt realizált - mondta az MTI-nek Kerekes László, a cég országos értékesítési igazgatója. Az értékesítési igazgató utalt arra, hogy az elmúlt 8-10 évben Magyarországon az üdítőital- és a gyümölcslé-forgalom mintegy 25 százalékkal esett vissza.

Erre a változásra a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. úgy reagált, hogy szélesítette termékkínálatát, többek között gyümölcslevekkel, jeges teákkal, energiaitallal és ásványvízzel.

Emellett nagyobb hangsúlyt helyezett termékei exportjára, így a múlt évben már mintegy 17 milliárd forint volt a kivitelből származó bevétele, és 22 országba exportálta termékeit. Stratégiai cél, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a jövőben közép-kelet-európai gyártóbázissá váljon - mondta az értékesítési igazgató.

Ennek lehetséges feltételeit most dolgozzák ki. Utalt arra is: a gyártáshoz felhasznált alapanyag kétharmadát magyar beszállítóktól vásárolja a cég. Ezt erősíti az a stratégiai megállapodás, amelyet tavaly kötött a kormány a Coca-Cola HBC Magyarország Kft-vel.

Megemlítette: a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a rendszerváltás óta mintegy 110 milliárd forintot fektetett be hazánkban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.