Egy férfit és két nőt fogott el a rendőrség

80 százalékos kamatra adták az élelmiszert - őrizetben a salgótarjáni uzsorások

Őrizetbe vette a rendőrség azt a salgótarjáni férfit és két nőt, akik 2010-től kezdve adtak kölcsönt arra rászorulóknak, valamint boltjukban 80 százalékos kamatra adtak élelmiszert és egyéb termékeket.

2013.09.04 09:48Havariapress

A nyomozás adatai szerint egy férfi és egy nő 2010-től kezdődően adott kölcsönt mélyszegénységben élő családoknak Salgótarjánban és környékén, valamint élelmiszerüzletükben 80 százalékos kamatra adtak különböző termékeket.

Ezen túl egy családnak albérletet biztosítottak, amelynek díját 70 százalékos kamattal kellett a család tagjainak kifizetnie. A sértettektől elvették bankkártyáikat, és az arra érkező összegeket minden alkalommal leemelték.

Az adósok tartozásáról egy ismerősük, egy 36 éves nő vezetett nyilvántartást. A rendőrség a két nőt és a férfit a közelmúltban elfogta, őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Az ügyben üzletszerűen elkövetett uzsora bűncselekmény miatt folyik az eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.