Deficit, útdíj

Megérte a sok pénzügyi kiigazítás, meglesz a várt bevétel?

Bár tavaly kilencszer módosította a kormány a költségvetést, ami rekordnak számít, a lényeg, hogy teljesült a hiánycél és Magyarország kikerült az uniós túlzottdeficit-eljárás alól - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

2013.09.03 08:47MTI
Fotó: MTI

A Magyar Hírlap keddi számában megjelent cikkben a Költségvetési Tanács elnöke úgy vélekedett, hogy a kormány a kilátásba helyezett intézkedéseivel sem kezdhet lazításba, miután tartósan alacsonyan kell tartani a dificetet.

Kovács Árpád, aki a Magyar Közgazdasági Társaság vezetője is, úgy tartja, hogy a kormány a viszonylag szűk gazdasági és pénzügyi mozgástér fényében sem tudja elengedni a gyeplőt a jövő évi költségvetésben - írja a Magyar Hírlap.

Két hónap alatt 26 milliárd forint bevételt hozott az e-útdíjrendszer, az eddigi eredmények alapján tarthatónak tűnik a fél évre tervezett 75 milliárd forint - írja a Világgazdaság keddi számában.

A lapnak Kibédi-Varga Lajos, az e-útdíj szakmai projektszóvivője elmondta, hogy az elmúlt két hónap tapasztalatai azt mutatják, vannak tipikus hibák, amit a fuvarozók elkövetnek az e-útdíj fizetés kapcsán, ezért szeptemberben intenzív tájékoztató kampányt indítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.