Botrányosnak tartják

A DK pofont adna a kormánynak az e-útdíj miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. két távozó vezetője helyett a kormány érdemel pofont az e-útdíj rendszer botrányai miatt.

2013.07.22 19:30MTI

Varju László, a párt politikusa, független országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Bakó Attila, az ÁAK vezérigazgatója és Horváth Róbert, a cég üzemeltetési igazgatója közös megegyezéssel távozott posztjáról.

Az ellenzéki politikus szerint a társaság két vezetője a kormány helyett kapta a pofont a "rohamtempóban kiépített, tesztelés nélkül üzembe helyezett" e-útdíj-rendszer miatt, amely bevezetése után "órák alatt összeomlott, és azóta is futószalagon termeli a botrányokat".

Varju László hangsúlyozta: az e-útdíj megvalósításra kiírt eredeti tender győztese januárban visszalépett, mert - mint mondta - az alvállalkozóját "megzsarolták". A kormány viszont "nem a nyertes céget védte meg a zsarolástól, nem a zsarolót kereste és büntette meg", hanem úgy döntött, maga veszi kézbe az ügyet - írta közleményében. Hozzátette: az e-útdíj bevezetése utáni problémák azt mutatják, erre az államnak - a miniszterelnök korábbi állításával szemben - nem volt meg a megfelelő képessége.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hétfői közleményben cáfolta az Index hírportál értesülését, amely szerint a két vezetőt "az e-útdíj-rendszer körüli botrányok" miatt menesztették. Az ÁAK vezetőinek távozása és az útdíj rendszer bevezetése között nincs összefüggés, a szakemberek más területen kapnak komoly szakmai tapasztalatot igénylő feladatokat - hangsúlyozta az állami pénzintézet, megjegyezve: az e-útdíj rendszer sikeres bevezetése Bakó Attila és Horváth Róbert áldozatos munkájának is köszönhető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.