Ingyen

Napszemüvegeket vizsgált az NFH

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szakemberei az idén országszerte számos helyszínen kínáltak ingyenes napszemüveg-bevizsgálási lehetőséget a fogyasztóknak, a rendezvényeken több száz érdeklődő napszemüvegének biztonságosságát ellenőrizték, és hasznos tanácsokat nyújtottak a napszemüveg-vásárláshoz.

2013.08.29 07:39MTI

A napszemüveg a káros ultraibolya sugárzás elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze - hangsúlyozza közleményében az NFH. A fogyasztóvédelmi hatóság szerint vásárlásakor ajánlatos figyelembe venni, hogy a napszemüveg legyen ellátva "CE" jelöléssel.

Figyelni kell arra is, hogy a lencsén nem lehet olyan sérülés, anyaghiba (például karcolás, matt pötty, légbuborék), ami ronthatja a látást. A napszemüveg a lehető legkisebb mértékben korlátozhatja a felhasználó látóterét és látását.

A színezett lencsék fontos kritériuma, hogy minél kevésbé változtassák meg a természetes színharmóniát és a napszemüveggel érzékelt optikai kép ne, vagy csak kevéssé változzon meg. Azokat a napszemüvegeket, amelyek 8 százalék alatti látható fényáteresztést valósítanak meg, nem szabad vezetéshez használni a balesetveszély miatt, ezt a címkén fel kell tüntetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.